Uit cijfers van CBS blijkt dat het ziekteverzuim onder de Nederlandse medewerkers opnieuw gedaald is. Toch is het verzuim nog steeds hoger dan voor de uitbraak van corona. Ook zien we een verandering in het soort verzuim. Steeds meer jongvolwassenen tussen de 18 en 34 jaar melden zich ziek met burn-outklachten. Cijfers laten zien dat er steeds vaker voor een MKB verzuim-ontzorgverzekering (MKB VOV) gekozen wordt (CBS, 2023).
Verzuim; een financieel risico voor werkgevers
Ziekteverzuim brengt kosten met zich mee. Wanneer een medewerker ziek is, ben je als werkgever niet alleen verplicht om het loon door te betalen. Maar zijn er ook andere dingen die kosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld verzuimbegeleiding, re-integratie en vervangend personeel. Voor elke medewerker sluit je een verzekering af. Verzuimverzekeraar Sazas biedt ook de mogelijkheid om medewerkers te verzekeren die de AOW-leeftijd hebben bereikt.
Ook is het belangrijk om de financiële risico’s in kaart te brengen. De kosten van een zieke medewerker worden namelijk vaak onderschat. Deze kosten kun je afdekken met een verzuimverzekering. Wordt een medewerker dan ziek? Dan brengt dit weinig tot geen financiële risico’s met zich mee. De kosten van een verzuimverzekering zijn afhankelijk van bepaalde keuzes die je maakt. Regel je dingen graag zelf en heb je daar de ruimte voor? Dan kun je ervoor kiezen om de begeleiding van een zieke medewerker zelf te doen. Hiermee kun je besparen op de premie.
MKB verzuim-ontzorgverzekering
Speciaal voor bedrijven in het mkb biedt verzuimverzekeraar Sazas een MKB ontzorgverzekering (MKB VOV) aan. Dit is een combinatie van een verzuimverzekering en een complete arbodienstverlening die maximaal ontzorgt. De verzekering helpt kleine ondernemers bij bijvoorbeeld de re-integratie van zieke medewerkers en alle andere wettelijke verplichtingen die hierbij horen. Zo kun je als ondernemer doen waar je goed in bent; ondernemen. En neemt de verzuimverzekeraar alle zorgen rondom verzuim uit handen.